Ewold de Maar

 

Ewold de Maar werkte meer dan 25 jaar in de zorg, eerst als begeleider en psychiatrisch verpleegkundige en later, tussen 1993 en 2005 in een aantal managementfuncties. Sinds 2006 werkt hij als zelfstandig professional binnen zijn eigen bedrijf DEMAAR TRAINING&ADVIES. Hij heeft veel ervaring in het trainen van mensen die onder moeilijke omstandigheden hun werk moeten doen.

Ewold zoekt altijd naar harmonie, maar durft ook te zeggen waar het op staat. Hij ziet wat mensen in zich hebben en helpt ze daarmee verder te groeien. Zijn motto is: ieder mens heeft veel meer in zich dan hij of zij denkt maar kan niet altijd beschikken over zijn volledig potentieel. Samen met deelnemers werkt hij aan hun vermogen het beste uit zichzelf te halen, waar en wanneer ze dat maar willen.

Ewold is expert op het gebied van stress- en emotiemanagement, positive psychology en oplossingsgericht werken. Hij coachte groepen managers, topsporters en beroepsmuzikanten. Sinds 2005 leidt hij coaches en trainers op voor HeartMath Benelux in hartcoherentietraining. Één van de meest krachtige methodes om Peak Performance te bereiken.

Ewolds trainingsprogramma’s:

 • Peak Performance training – waarin je leert hoe je de beste versie van jezelf kunt worden
 • Stress en emotiemanagement – waarin je leert hoe je meer grip op je emotionele reacties krijgt
 • Verbindend samenwerken – waarin collega’s leren het beste uit elkaar te halen
 • Oplossingsgericht werken – waarin je leert hoe je problemen kan transformeren in kansen
 • Time-management – waarin je vooral leert wat je niet moet doen
 • Individuele coaching – waarin alles mogelijk is zolang je het zelf maar bedenkt


Irmi Klijntunte

 

Irmi Klijntunte is (kinder- en jeugd)psychiater. Ze heeft een uitgesproken interesse in de samenhang tussen lichaam en geest en de invloed van leefstijl op ziekte en gezondheid. De aanleiding hiervan was haar eigen ervaring met een ernstige lichamelijke ziekte: toen ze 28 was kreeg ze kanker en sindsdien is ze zich blijven verdiepen in de vraag wat kanker nu eigenlijk is en wat je allemaal kunt doen om zo gezond en weerbaar mogelijk te worden en blijven. Ze zocht daarbij binnen én buiten de reguliere medische box: hoe meer verklaringen, hoe meer oplossingen. Het is juist vaak de combinatie van allerlei kleine veranderingen die een groot verschil teweeg kan brengen. Veel lichamelijke en psychische problemen en ziekten hebben hun oorsprong in (gedrags)patronen die al in de jeugd zijn ontstaan, en hoe vroeger gezondheid en welzijn de aandacht krijgen die ze verdienen, des te steviger het fundament voor een goed leven. Irmi werkt daarom graag met kinderen, en ze betrekt daar zo veel mogelijk ook de andere gezinsleden bij. Ze gaat samen met hen op zoek naar haalbare manieren om mogelijke oorzaken in de leefstijl en de omgeving aan te pakken en te verbeteren, zodat kinderen zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen tot gelukkige, gezonde volwassenen. Irmi werkte 5 jaar in Het Behouden Huys, een centrum voor psycho-oncologie, en 3 jaar op een polikliniek voor patiënten met psychosomatische problemen. Daarnaast is ze medisch adviseur en één van de hoofdopleiders bij HeartMath Benelux, waar ze trainingen verzorgt voor coaches en therapeuten die zich willen bekwamen in stressmanagement door middel van biofeedback op het hartritme. Verbinding, zelfregulatie en balans zijn belangrijke thema’s in haar werkwijze. Ze geeft graag trainingen, lezingen en workshops, om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met inzichten die je kunnen helpen om gezonder en gelukkiger te zijn. Irmi’s activiteiten:

 • Individuele coaching. Dit is geen psychiatrische behandeling, medicatie vormt dan ook geen onderdeel. Wel kan Irmi desgewenst  samen met u kijken naar de alternatieven voor psychiatrische medicatie. (met name niet-medicamenteuze behandeling van ADHD, PDD-NOS, autisme, depressie, angst en stress)
 • Supervisie van psychiaters, psychologen en anderen die werkzaam zijn in de zorg.
 • Intervisie en begeleiding van teams in zorginstellingen.
 • Voorlichting en training op maat voor teams werkzaam in de GGZ – in overleg samen te stellen.
 • Lezingen en workshops over uiteenlopende onderwerpen en voor diverse (beroeps)groepen.

Janneke Geurts

 

Janneke Geurts is opgeleid in de Sociale en Organisatie psychologie en startte haar loopbaan ooit op het snijvlak van de arbeids- en de klinische psychologie.
Op het gebied van stress, ziekteverzuim, persoonlijke effectiviteit, ingrijpende gebeurtenissen op het werk, leiderschap en teambuilding, ontwierp en gaf ze trainingsmodules aan leidinggevenden en begeleidde ze mensen individueel. Ze vervolgde haar weg in het buitenland vanwege haar privé situatie. In de 12 jaar die volgden heeft ze, in drie verschillende landen, meer geleerd dan ze waar dan ook had kunnen leren. Ze werkte voor een luchtvaartmaatschappij, als reisbegeleider in de jungle, trainde Aziatische vrouwen in het geven van counseling en zette een crisisdienst mee op. Maar ook leerde ze afscheid nemen, de mensen en dingen die haar lief waren achter te laten. En daarna weer opnieuw beginnen, nieuwe vrienden maken, zich thuis te voelen op een vreemde plek. Ze bleef zichzelf ontwikkelen middels training en opleiding en pakte, terug in Nederland, haar oude draad in de consultancy weer op. Tot vandaag de dag werkt ze graag met mensen aan hoe zowel zijzelf als hun organisatie kunnen ‘bloeien’.

Janneke’s activiteiten:

 • Individuele coachingstrajecten